Man met laptop

Hypotheek aanpassen

Past uw hypotheek nog bij uw huidige situatie? Wilt u weten of uw maandlasten lager kunnen? Wilt u de woning verbouwen? Of wilt u de hypotheek laten aansluiten bij uw toekomstplannen? Graag bekijken wij met u de mogelijkheden om uw hypotheek aan te passen.

Oversluiten en boeterente

Hoewel de boeterente in sommige gevallen kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s, kan oversluiten toch financieel interessant zijn.

De boeterente is namelijk aftrekbaar bij uw aangifte Inkomstenbelasting. De fiscus betaalt dus een deel van de kosten. En als uw (netto) maandlasten honderden euro’s lager zijn, verdient u wat u heeft geïnvesteerd in enkele jaren terug. Zeker als u de rente voor langere tijd vastzet, kan oversluiten dus aantrekkelijk zijn.

Openbreken rentevastperiode

Wat voor boeterente geldt bij het oversluiten van uw hypotheek, geldt ook voor het openbreken van uw rentevastperiode. Het verschil met oversluiten is dat u wel dezelfde hypotheek bij dezelfde geldverstrekker houdt. Ook in dit geval moet u boeterente betalen die u mag aftrekken bij uw aangifte.

Rentemiddeling

Een derde optie is rentemiddeling. Het voordeel van rentemiddeling boven het openbreken van de rentevastperiode en het oversluiten van uw hypotheek is dat u direct minder gaat betalen zonder dat u in één keer alle boeterente hoeft te betalen.

Bij rentemiddeling berekent de geldverstrekker het gemiddelde van de rente die u nu betaalt en de huidige lage hypotheekrente van de nieuwe rentevasteperiode die u kiest. U betaalt dus geen boeterente.

Verbouwen

Wilt u uw woning verbouwen, verduurzamen of energieneutraal maken? Wij geven u graag advies om de hypotheek aan te passen.

Wat is de beste keuze voor u?

Graag onderzoeken wij samen met u wat uw mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op voor een afspraak via het onderstaande formulier of bel naar 033 246 5551.

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.