Gezin verhuist naar andere woning

Hypotheek voor doorstromers

Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige huis. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hypotheek. 

Als doorstromer op de woningmarkt is het niet alleen belangrijk om goed inzicht te krijgen in uw wensen en financiële ruimte voor uw nieuwe woning. Ook de verkoop van uw bestaande woning en uw huidige hypotheek zijn van groot belang. En gaat de verkoop voorspoedig of moet u rekening houden met een financiële overbruggingsperiode? 

Aandachtpunten voor uw hypotheek

U bent al huiseigenaar met een hypotheek. Daarom moet u voor de hypotheek van uw nieuwe woning rekening houden met een aantal zaken.

 • Overwaarde
  Wanneer u uw woning met winst verkoopt en u een gelijkwaardig of duurder huis koopt, krijgt u te maken met de bijleenregeling. U bent verplicht de overwaarde in te brengen in uw nieuwe woning om zo recht te houden op volledige hypotheekrenteaftrek.
 • Restschuld 
  Wanneer u uw woning met verlies verkoopt kan het zijn dat er een restschuld ontstaat. De hoogte van deze schuld heeft onder andere invloed op uw maximale hypotheek.   
 • Hypotheek meenemen of oversluiten
  Zitten er in uw huidige hypotheek aantrekkelijke voorwaarden? Dan kan het zinvol zijn uw huidige hypotheek mee te verhuizen naar uw nieuwe situatie.
 • Hypotheekrenteaftrek en hypotheekvorm
  Heeft u een hoger hypotheekbedrag nodig dan uw huidige hypotheek? En wilt u profiteren van fiscale hypotheekrenteaftrek? Dan kunt u kiezen uit twee hypotheekvormen: een annuïtaire hypotheek of een lineaire hypotheek. 
 • Inzetten eigen spaargeld
  In het hypotheektraject gaan wij samen met u beoordelen of het inzetten van spaargeld zinvol is.

Onze hypotheekadviseurs helpen u bij het vinden van de juiste hypotheek waarbij rekening wordt gehouden met deze punten.

Stel gerust uw vraag

Bent u van plan om een andere woning te kopen en heeft u een vraag over de mogelijkheden voor uw hypotheek? Neem dan contact met ons op voor een afspraak via het onderstaande formulier of bel naar 033 246 5551

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.